top of page

התמחות מערכתית

קונסטלציה מערכתית שלב 2

רונית קורץ

מטרת הקורס:

להפוך את החשיבה והכלי של הקונסטלציה לנגישים וקלים לשימוש ליועץ הארגוני במצבים שכיחים בעבודתו בצה"ל. 

אוכלוסית יעד:

בוגרי קורס קונסטלציה מערכתית בסיסי.

נושאי הלימוד:

הקורס יכלול קונסטלציות מובנות המתאימות למצבים מוגדרים בעבודה עם מפקדים וצוותים. נרכוש סל קונסטלציות מובנות, שהן מודלים מוכנים שנוסו רבות בשדה של קונסטלציות, שמאבחנות מהר, עושות סדר ו'מרימות להנחתה' לכל עבודה נוספת, והרבה יותר קל להנחות אותן (מובנות) מאשר קונסטלציות פתוחות רחבות כמו שעבדנו במודולה הראשונה. 

קונסטלציות מובנות לדוגמא: עבודה עם מטרות ותהליכי תכנון, קונסטלציות לבניית תרחיש, הדרמה של לקיחת תפקיד, קונסטלציה לקבלת החלטות, שינוי מבני ועוד. נדייק קונסטלציות מובנות אלו למצבים פיקודיים שכיחים בצבא כגון, מעברי תפקיד, מיזוג יחידות. בנוסף, תינתן למשתתפים אפשרות לבחור נושאים שכיחים ולבנות עבורם קונסטלציה מובנית שתשמש אותם בתפקידם.

נעמיק לתוך תפקידו של מנחה הקונסטלציה, הקריאה של השדה, עבודה עם השערות קונסטלטיביות ללא העמדה, פוזיציה הנחייתית, הוויה בשדה מורכב, תרגול תפקיד המנחה. כמובן, שנעסוק במצבים הדילמטיים שלכם, ונרויח היכרות עם מגוון מצבים מורכבים ודרכי ההתמודדות עמם.

ובכלל, נחזור לקסם הזה והפעם, תחושו אותו גם ממקומו של המנחה.

המנחה:
רונית קורץ, MA בפסיכולוגיה חברתית ארגונית. דוקטורנטית. מרצה לתואר שני בפיתוח והתנהגות ארגונית במרכז הבינתחומי. מנחת קבוצות מוסמכת.

בעלת 30 שנות ניסיון בייעוץ ארגוני. 

מוסמכת בקונסטלציה מערכתית – משפחתית וארגונית. מורה ומנחה לקונסטלציה מערכתית. עברה השתלמויות בתחום עם מורים מחו"ל. בעלת ניסיון ייחודי בהוראת הקונסטלציה ליועצים ארגוניים בכלל ובממדה בפרט.

מתכונת:

ההכשרה מתקיימת בסמסטר א' בימי חמישי אחת לשבועיים, במסגרת ההכשרות בביסל"ם, בין השעות 09:00-12:15. 

סמסטר א'

בוקר

ייעוץ לפיקוד בכיר

סא"ל רום לירז

המרחב המערכתי-אסטרטגי, בו פועל הפיקוד הבכיר בצה"ל, הינו בעל מאפיינים של מערכת מורכבת: ריבוי של משימות, של גורמים משפיעים, של אינטרסים, המצויים ביחסי גומלין מורכבים, גלויים וסמויים. הפיקוד הבכיר בצה"ל מהווה פונקציית ליבה בתרבות הארגונית – מייצג משמעותי של הארגון כולו, על ערכיו, תפיסותיו ודפוסי הפעולה שלו. כמו כן, זהו הדרג שבסמכותו ובאחריותו לערער על מוסכמות ולעצב באופן מתמיד את דמותו של הצבא.

מטרת קורס זה היא שיפור המסוגלות של ק.מד"ה לפעולה מקצועית אפקטיבית במרחב הפיקוד הבכיר של צה"ל. זאת באמצעות הרצאות מומחים, דיון בפרקטיקות השפעה וחקירה משותפת של התנסויות המשתתפים (case-study). הקורס יעסוק בשאלות הבאות: מה הם מאפייני הפיקוד הבכיר ומרחב הפעולה שלו? מה הדומה והשונה בין מפקדים בכירים (ק.חיל, רח"טים במטכ"ל, מ.אוגדות)? כיצד פועלות הנהלות בכירות? כיצד מכשירים מפקדים בכירים לפעולה במרחב הבכיר? כיצד מעריכים מפקדים בכירים על תפקודם ועל התאמתם לשלב הבא? כיצד נראה היעוץ לפיקוד בכיר?

אנחנו ממתינים בסקרנות ובציפייה לשיח המקצועי.                         

מנחים:
סא"ל ד"ר רום לירז - רע"ן מלו"פ, מכללות.

סא"ל במיל' הדס ייגר-זלינגר - מומחית בייעוץ ופיתוח ארגוני מערכתי; בתפקידה האחרון בצה"ל שימשה כרע"ן פיתוח ארגוני, ממד"ה.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר א', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם.

סא"ל במיל' הדס ייגר-זלינגר

סמסטר א'

צהריים

מובילי חדשנות

רס"ן עדי רבי

חדשנות מהווה בעידן הנוכחי ערך נשאף בעבור ארגונים חפצי חיים. תהליכי יזמות וחדשנות מאופיינים בעקרונות ייחודיים המותאמים לסביבה ארגונית קיימת, לטובת שיפור ושכלול תהליכים, מוצרים ושרותים. יזמים פנים ארגונים עוסקים בחשיבה ניהולית רב תחומית ובפיתוח חדשנות מוצרית ותהליכית ע"י מנהלים ועובדים כאחד .

מטרות הקורס:
הכשרת יועצים ארגוניים ביחידות צה"ל להוביל ולחולל חדשנות ביחידותיהם, ולהיות מוקדי ידע בתחום החדשנות על מנת להוביל תהליכי חדשנות ולייעץ למפקדים הרוצים להוביל שינוי ביחידה.

בקורס יקחו חלק מרצים ומנחים מובילים בתחומם, וישולבו בו מודלים, מתודות וכלים מעולם החדשנות והיצירתיות.

נושאי הקורס:

  • היכרות עם תחום החדשנות ועם תהליכי יזמות פנים ארגונית

  • התנסות בכלים יישומים מתקדמים בחדשנות

  • למידת והבנת התהליכים הדרושים לצורך יצירת חדשנות בארגון

  • למידה דרך מקרי בוחן בצבא ומחוצה לו

מנחות:

רס"ן עדי פנחס-רבי מפקדת המכללה למד"ה ורת"ח התקשרויות וקשרי חוץ. בתפקידיה הקודמים שירתה כיועצת ארגונית ביחידות צה"ל התמחתה בליווי תהליכי שינוי אסטראטגיים ובפיתוח מפקדים.

רס"ן מיכל גור, רמ"ד פיתוח חדשנות באט"ל. בתפקידיה הקודמים יועצת ארגונית ביחידות צה"ל, מתמחה בפיתוח מנהיגות, פיתוח אישי ובניית צוותים.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 09:00-12:15, בביסל"ם.

מיכל גור

סמסטר ב'

בוקר

דיגיטל בקצה המבצעי

רס"ן לירז ספיר

אחד הווקטורים המרכזיים אשר ילווו אותנו בשנים הבאות הינו הצורך בטרנספורמציה דיגיטלית: מעבר לשימוש בפתרונות דיגיטליים מתקדמים בצה"ל- במטרה לשפר את האפקטיביות המבצעית במגוון הקשרים, מתוך הבנה כי עליונות דיגיטלית מהווה גורם מכריע במרחבי הלחימה השונים.

השנים הקרובות בצה"ל יתאפיינו במעבר מביסוס הבנת הצורך והפוטנציאל הגלום בטרנספורמציה דיגיטלית (והתנסויות ראשוניות), אל האצת המימוש בפועל- גיבוש שפות ותפיסות דיגיטליות; כמו גם תרגומן למבנים, פרקטיקות ותהליכים בגופים השונים.

הקורס יעסוק במפגש של הארגון הצבאי עם תהליכים דיגיטליים באזורים שונים. נדון בהשתנות הנדרשת על מנת לקדם את הטרנספורמציה הדיגיטלית בצה"ל ונבחן את המשמעויות המד"היות של הדיגיטל, כמו גם את תפקידם של קציני מדעי ההתנהגות בהטמעת השינוי וזיהוי המרכיבים הארגוניים בתהליך.

הקורס מיועד לקציני מדעי ההתנהגות אשר רוצים להרחיב את הבנתם לגבי המפגש של צה"ל עם הדיגיטל, ולהכיר את המאמצים השונים לפרש את הפוטנציאל להכרעה בלחימה במטרה לעבור טרנספורמציה דיגיטלית בארגון.

  

מנחות:

לירז ספיר, יועצת אוגדת עזה. סוציולוגית ארגונית ודוקטורנטית בתחום יחסים בינלאומיים והגנה בסייבר. בתפקידה האחרון שירתה כרמ"ד מחקר וטכנולוגיה מבצעית בממד"ה.

מאיה מקאי אסף, רת"ח פא"ר מד"ה אמ"ן. פסיכולוגית ארגונית, בוגרת מספר תפקידים ב"יחידות קצה" ובתפקידה האחרון יועצת ארגונית בעולמות הדיגיטל באמ"ן.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם. 

רס"ן מאיה מקאי אסף

סמסטר ב'

צהריים

©2018 by Mamda College. Proudly created with Wix.com

bottom of page