top of page

התמחות קבוצתית

מיומנויות בהנחיית קבוצות

גב' תמי אילון

הנחיית קבוצות
אחד מהצירים המרכזיים סביבם ובעזרתם פועל הארגון להשגת מטרותיו הינו קבוצות המאורגנות על פי מבנה, ייעוד וצרכי הארגון. בהקשר הצבאי, הקבוצה והצוות מהווים יחידה פונקציונאלית וחברתית (פורום מוביל, סגלי פיקוד, סגלי הכשרה, צוותים וכו'), המשפיעה על רמת התפקוד של המערכת כולה ועל יכולתה לממש את מטרותיה. ככזאת, הנחיית קבוצות הינה אחת מהפרקטיקות המרכזיות שמפעילים אנשי מד"ה.

 ההכשרה נועדה לפתח ולשכלל מיומנויות של הנחיית צוותים או קבוצות בקונטקסט של הארגון הצבאי. כל מפגש יוקדש למיומנות שונה, במהלכו יתנסו המשתתפים, יעבדו את ההתנסות ויתרגמו אותה לאתגרי ההנחיה. התרגול יעשה באמצעות סימולציות, ניתוחי אירוע ועוד.

מנחה:
גב' תמי אילון, פסיכולוגית ויועצת ארגונית. לשעבר יועצת בבית הספר לפיתוח מנהיגות וכיום עובדת כיועצת למנהלים ולהנהלות בארגונים רבים. חברת סגל בתכנית האקסקיוטיב ליעוץ ארגוני בבר אילן. מלמדת הנחייה ויעוץ בתכניות פנים ארגוניות (אמדוקס, ורינט, Allot, משטרה ועוד)

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר א', בין השעות 9:00-12:15, בביסל"ם. 

סמסטר א'

בוקר

מיינדפולנס

שירי אביאל

מטרה:
חשיפת היועצים לעולם התוכן של מיינדפולנס, לימוד כלים מבוססי מיינדפולנס להתנהלות אפקטיבית ומדויקת יותר, כמו גם לשיפור איכות החיים והגברת החוסן הנפשי של היועץ. 

הכלים מיועדים הן לשימוש אישי והן ליישום במסגרת התהליך הייעוצי.

נושאי הקורס:
-התודעה – "תכנת ההפעלה" שלנו
-מיינדפולנס בארגונים - מחקר ויישום
-מיינדפולנס וייעוץ ארגוני – הילכו שניהם יחדיו?
-ייעוץ ארגוני ואישי – מבוסס מיינדפולנס
-ממצאי מחקרים - חקר המוח- המדיטציה והמוח
-Mindfu Communication (תקשורת מבוססת מיינדפולנס)
-הפחתת לחץ
-הפחתת שחיקה בעבודה
-טיפוח חמלה עצמית
-הגברת תחושת המשמעות בעבודה
-פיתוח חוסן אישי
-מיינדפולנס "יומיומי"- תרגולים פרקטיים ליישום בעבודה
-תרגול במהלך סשן ייעוצי

מתכונת הקורס:
שילוב של ידע תאורטי, תרגול אישי וקבוצתי, לימוד מדיטציה וכלים מבוססי מיינדפולנס נוספים, חקירה והתבוננות אישית.

אימון ביתי - המשתתפים יתבקשו לתרגל מדיטציות קצרות לאורך כל הקורס באופן יומיומי (באמצעות קבצי קול שישלחו אליהם)

מנחה:
שירי אביאל, פסיכולוגית ארגונית (MA) משנת 1996, מומחית בהטמעת מיינדפולנס בארגונים, מייסדת ומנהלת המכון למיינדפולנס בארגונים, מחלוצות העיסוק בתחום זה בארץ. בעלת ניסיון של מעל שני עשורים בייעוץ ארגוני, ומעל עשור בפיתוח והנחיית קורסי מיינדפולנס בארגונים. מומחיותה בפיתוח והתאמת קורסים מבוססי מיינדפולנס לארגונים ישראליים. מנחת פרקטיקום במיינדפולנס באוניברסיטת בר אילן (2016), מרצה במכללה האקדמית תל אביב יפו (2018), ובמוסדות אקדמיים וכנסים ישראליים ובינלאומיים. מטפלת ומורת  MBSR (שיטה להפחתת לחץ – מבוססת מיינדפולנס). מאמנת מנהלים בכירים. בהכשרות המיינדפולנס של שירי השתתפו למעלה מ 5000 מנהלים ועובדים בארגונים בישראל בעשור האחרון.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר א', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם. 

סמסטר א'

צהריים

אומנות הייעוץ

גליה כהן רוזנברג

הקורס מיועד ליועצים ארגוניים העוסקים בייעוץ ארגוני הלכה למעשה. 

הקורס עוסק במפגש שבין השימוש במיומנויות, טכניקות וכלים בייעוץ לבין הסגנון האישי של היועץ. 

בקורס נעסוק בהעלאת המודעות לסובייקטיביות של איש המקצוע – אישיותו, עמדותיו ונוכחותו הייעוצית– ונלמד כיצד ניתן לעשות שימוש בסגנון האישי ככלי ייחודי, המשפיע על אפקטיביות ההתערבות הייעוצית. 

2 הנחות עבודה בבסיס הרעיון המארגן לקורס: 

ההנחה המרכזית שהייעוץ מתרחש במרחב שבין סובייקטים ומתוך כך שהפרקטיקה הייעוצית הינה אינטרסובייקטיבית. על כן, איכות ההתערבויות של היועץ מושפעות מאד מהאופן בו הוא מושקע בפיתוח יכולותיו ומיומנויותיו האישיות הייחודיות.

התפתחות אישית =התפתחות מקצועית. על כן, יש צורך בטיפוח הסגנון האישי ובפיתוח האפקטיביות האישית. הבנה זו, דורשת מהיועץ לקיים למידה מגוונת על עצמו, ככלי ייעוצי שמתפתח ומשתכלל כל העת. התפתחות זו מובילה לגמישות ייעוצית והרחבת האפשרויות העומדות בפני היועץ בבואו להתערב.

מהלך הקורס:
הקורס הינו תוצר של פיתוח ייחודי הנשען על 3 גישות מרכזיות לייעוץ ארגוני - הגישה המערכתית, גישת הגשטאלט לייעוץ ארגוני והגישה הפסיכודינאמית לארגונים והוא משלב שימוש במושגים ובכלים מגישות אלה וכן ומהגישה האינטר-סובייקטיבית בפסיכולוגיה.

תהליך הלמידה מותאם ללמידת מבוגרים והוא בעיקרו חווייתי, ומבוסס על התנסויות במתודות וטכניקות מגוונות להתערבויות מול פרט, קבוצה או ארגון. 

*הקורס מתאים ליועצים בעלי מוטיבציה להתפתחות אישית, ומוכנות לחוות וללמוד בתוך קבוצה, מתוך התנסויות אישיות ושל אחרים. 

ההרשמה לקורס:
בשל אופיו הייחודי של תהליך הלמידה בקורס, נדרשת התחייבות מראש לנוכחות מלאה בשמונה מפגשים של חצי יום.

 

מנחה:
גליה כהן רוזנברג, פסיכולוגית מומחית-מדריכה. יועצת ארגונית, כותבת, מרצה ומנחת קבוצות מזה כ-25 שנים.
לשעבר, ראש צוות אגפים ומטה בבית הספר למנהיגות בצה״ל, ובנוסף במגוון תפקידי ייעוץ והערכה במערך מד"ה בצה״ל.
כיום, עוסקת רבות בפיתוח מנהיגות, בפיתוח מנהלים אישי וצוותי, ובפיתוח יועצים ארגוניים, תוך שמשלבת בכל עשייתה, את גישת הגשטאלט לייעוץ ארגוני מערכתי והפסיכולוגיה הבודהיסטית.
יועצת למנהלים ולצוותי הנהלות במגוון ארגונים גדולים בארץ ומומחית לעבודה עם מנהלים בקבוצות רב-תרבותיות בארגונים גלובאליים בחו״ל. מדריכה יועצים ארגוניים, מפתחת קורסים ייחודיים לאנשי מקצוע, מרצה ומלמדת בתכניות הכשרה בייעוץ ארגוני באוניברסיטת חיפה, במכללה האקדמית אונו ובמכללת מדעי ההתנהגות בצה״ל.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 9:00-12:15, בביסל"ם. 

סמסטר ב'

בוקר

ייעוץ אישי ובניית צוותים על בסיס מודל אניאגרם

עירית סטרלינג

מהו האניאגרם?
האניאגרם הוא מעין מפה שמורכבת מ-9 סגנונות אישיות. באמצעות השיטה מזהים את סגנון ההתנהלות האישי ונצרת הבנה לגבי החלקים המקדמים שבו לצד החלקים שמעכבים ותוקעים.

האניאגרם הוא מודל חד ועמוק, אך גם פרקטי ומובנה. כמו כן, מדובר במודל התפתחותי. ככזה, מעבר לאבחון וחיזוק המודעות העצמית, הוא מסמן את כיוון ואופן ההתפתחות האפשרי עבור כל אחד.

עם מה יוצאים מהקורס?
-התפתחות אישית כיועצים- גילוי הטיפוס הראשי של כל אחד מאפשר לנו ללמוד על המאפיינים האישיים שלנו בתפקיד- מהו הסגנון שלי כיועץ? מה הבורות שאני נוטה ליפול אליהם בייעוץ? הנחות היסוד שלי, העוצמות שלי כיועץ וכו'...
-כלי פרקטי לייעוץ אישי- זיהוי הטיפוס הראשי של הנועץ מאפשר להגיע בשיתוף איתו למיקוד ולבהירות לגבי הנושאים בהם ירצה להתפתח. כמו כן, האניאגרם מאפשר להתאים את תהליך הייעוץ לסגנונו האישי של הנועץ כך שיהיה אפקטיבי יותר עבורו.
-מתודה לתהליכי בניית צוות- האניאגרם מאפשר לצוות היכרות אישית ואיכותית זה עם זה דרך הטיפוסים השונים. כמו כן, מקנה שפה משותפת שמאפשרת יכולת קבלת והבנת האיכויות שבשונות בין חברי הצוות באופן שמשלים ומצמצם קונפליקטים ומתחים. 

מנחה:
עירית סטרלינג- בעלת חברת ייעוץ ארגוני, מלווה ארגונים בתהליכי שינוי, בניות הנהלה, פיתוחי מנהלים. בעברה, יועצת בחיל האוויר.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם.  

סמסטר ב'

צהריים

©2018 by Mamda College. Proudly created with Wix.com

bottom of page