top of page

מתקדמים

סופרוויזן שנה ב

עמרי ביכובסקי

ההדרכה במובנה כ-Supervision הינה בראש ובראשונה תצורה של יחסי למידה העושה שימוש בהתנסויות המודרך ובקשר רגשי ארוך זמן בין המדריך למודרך, כל זאת על מנת לסייע בהתפתחותו המקצועית של המודרך. המציאות של מדריכים בs.v מתוך המערך מחייבת אותנו להתמקצעות וחשיבה על האתגר במציאות ייחודית זו.

צירי הלמידה המרכזיים יהיו חקירה ולמידה מתוך 'חקר מקרה' שיביאו המשתתפים מתוך כך נפיק את הפרקטיקה ואת הלמידה התיאורטית הרלוונטית בתחומים הבאים: מה הוא s.v? ומהי האבחנה בינו לבין תצורות למידה אחרות- הוראה, חניכה, אימון וטיפול.
כמו כן נעמיק בחקירה ותרגול של פרקטיקות מחיי יום יום בהדרכה כגון: היכרות, אבחון פסיכודדקטי, חוזה פורמלי, setting גלוי סמוי, קונפליקטים, עבודה תחת ההעברה, התנגדויות והגנות בהדרכה, שיקולים לסיום/ הפסקת הדרכה.

קהל יעד:

קציני פיתוח ארגוני שנבחרו לשמש כמדריכים פנים ארגוניים. המשך של הקבוצה שהחלה שנה שעברה.

מתכונת:

ההכשרה הינה דו שנתית. תתקיים בימי רביעי אחת לחודש, בחצר ממד"ה, בין השעות 9:30-13:00 , בתאריכים:

שנה ב': 13.11.19, 11.12.19, 08.01.20, 05.02.20, 04.03.20 – מפגש השלמה.

מנחה: 

שנה ב' : ד"ר עמרי ביכובסקי, פסיכואנליטיקאי ויועץ ארגוני. מנחה ומכשיר מדריכים בממד"ה מזה שנים רבות. לאחרונה יצא ספרו "הסימפטום הסורר". 

שנתי

יסודות התיאוריה האדלריאנית

טל אנגלר

הקניית עקרונות הפסיכולוגיה החברתית, ההומניסטית והחיובית של אדלר. הבנת התנהגות הפרט ביחסו למשפחה ולקהילה. השפעת האווירה המשפחתית, המערך המשפחתי וגישות החינוך על התפתחות האישיות. הבנת מודל האדם והמוטיבציה להתנהגותו על פי הגישה האדלריאנית.

מטרות מרכזיות:

  • הקניית עקרונות הפסיכולוגיה החברתית, ההומניסטית והחיובית של אדלר. 

  • הבנת התנהגות הפרט ביחסו למשפחה ולקהילה. 

  • הבנת מודל האדם והמוטיבציה להתנהגותו על פי הגישה האדלריאנית. 

  • הקניית היכולת להדריך את העקרונות התיאורטיים ואת יישומם הפרקטי בתוך ארגונים.

שלושה חלקים ראשונים של המפגש יתמקדו בהקניית העקרונות התיאורטיים בעוד החלק הרביעי של המפגש יתמקד ביישום העקרונות בארגונים. 

מתכונת:

הקורס כולל 9 מפגשים אשר יתקיימו במכון אדלר ברחוב התע"ש 14 בכפר סבא. ימי ראשון אחת לשבועיים, בין השעות 9:00-15:30.

בתאריכים: 3/11/19, 17/11/19, 1/12/19, 15/12/19, 5/1/120, 19/1/20, 2/2/20, 16/2/20, 1/3/20. 

מנחות:
טל אנגלר – מרצה במדרשה למקצועות ההנחיה במסלול מומחה הורות ומשפחה של מכון אדלר, מנחת קבוצות הורים לצעירים ולמתבגרים, מדריכה (סופרווייזרית) ופסיכותרפיסטית אדלריאנית.

מיכאלה צמח – M.A  בייעוץ ופיתוח ארגוני. מרצה במדרשה למקצועות ההנחיה במסלול מומחה הורות ומשפחה של מכון אדלר, מנחת קבוצות הורים לצעירים ולמתבגרים.

תעודה:

מסיימי הקורס שיעמדו בהצלחה בתנאים ויקיימו את מטלות הקורס יקבלו תעודה "סיים קורס מבוא להבנת האדם על פי התיאוריה האדלריאנית בהיקף של 72 שעות אקדמיות מטעם מכון אדלר". 

מיכאלה צמח

שנתי

סופרוויזן שנה א

מאיר שירת

ההדרכה במובנה כ-Supervision הינה בראש ובראשונה תצורה של יחסי למידה העושה שימוש בהתנסויות המודרך ובקשר רגשי ארוך זמן בין המדריך למודרך, כל זאת על מנת לסייע בהתפתחותו המקצועית של המודרך. המציאות של מדריכים בs.v מתוך המערך מחייבת אותנו להתמקצעות וחשיבה על האתגר במציאות ייחודית זו.

צירי הלמידה המרכזיים יהיו חקירה ולמידה מתוך 'חקר מקרה' שיביאו המשתתפים מתוך כך נפיק את הפרקטיקה ואת הלמידה התיאורטית הרלוונטית בתחומים הבאים: מה הוא s.v? ומהי האבחנה בינו לבין תצורות למידה אחרות- הוראה, חניכה, אימון וטיפול.
כמו כן נעמיק בחקירה ותרגול של פרקטיקות מחיי יום יום בהדרכה כגון: היכרות, אבחון פסיכודדקטי, חוזה פורמלי, setting גלוי סמוי, קונפליקטים, עבודה תחת ההעברה, התנגדויות והגנות בהדרכה, שיקולים לסיום/ הפסקת הדרכה.

קהל יעד:

קציני פיתוח ארגוני שנבחרו לשמש כמדריכים פנים ארגוניים. המשך של הקבוצה שהחלה שנה שעברה.

מתכונת:

ההכשרה הינה דו שנתית. תתקיים בימי רביעי אחת לחודש, בחצר ממד"ה, בין השעות 9:30-13:00 , בתאריכים:

שנה א': 20.11.19, 18.12.19, 22.01.20, 19.02.20, 25.03.20, 22.04.20, 20.05.20, 24.06.20, 22.07.20 - מפגש השלמה.

מנחה:
שנה א' : מאיר שירת, MSW פסיכותרפיסט ומדריך בעל ניסיון רב שנים בכלל ובהדרכת יועצי ממד"ה בפרט.
גישתו הבסיסית הינה פסיכודינמית באוריאנטציית פסיכולוגית העצמי של הנץ קוהוט.

שנתי

MBTI

יואב לוי

תכנית הכשרה מקיפה שתפתח בפניך את דלת הקסמים לשפת ה- MBTI ואל כלי אבחון האישיות העוצמתי והמדויק המבוסס על שפה זו. זהו הכלי הנפוץ ביותר בארגונים וצבאות מהגדולים בארה"ב ובעולם כבר עשרות שנים. בשפה ובאבחון נעשה שימוש נרחב בעולמות הייעוץ הארגוני בכל הקשור בתכניות לפיתוח מנהיגות, פיתוח צוותים, תקשורת בינאישית, ליווי אימון אישי והכוונה מקצועית.

מודל מיירס- בריגס MBTI

מה זה MBTI ?
ה MBTI הוא כלי מהיר למודעות, התפתחות אישית, ויצירת תקשורת אפקטיבית. האבחון סורק את ההעדפות והצרכים של האדם ויוצר פרופיל מפורט הממפה את דרכי החשיבה ודפוסי ההתנהלות שלו. תוצאות האבחון כוללות ידע רב אודות האדם: התרומה הייחודית שלו, אופן קבלת ההחלטות, דפוסי התקשורת, נקודות הלחץ והמשבר, גורמי הקונפליקט ועוד.

רקע והיסטוריה
מודל ה MBTI מבוסס על ספרו של הפסיכולוג קרל יונג, "טיפוסים פסיכולוגים" שיצא לאור בשנת 1921. לפי יונג א) אנשים נחלקים בהעדפותיהם לאקסטרוברטים או אינטרוברטים ונטענים באנרגיה מהעולם החיצוני או הפנימי בהתאם, ב) אנשים חווים ומפרשים את העולם על ידי תחושה, אינטואיציה, חשיבה ורגש, כאשר לכל אדם פונקציה אחת היא הדומיננטית ביותר וצובעת באופן משמעותי היבטים רבים באישיותו.

מיירס ובריגס, אם ובתה, הושפעו מספרו של יונג, והקדישו את חייהן להפיכת התיאוריה לאבחון אישיות המהווה שפה ומודל מארגן להתפתחות אישית ובינאישית.

השימוש בעולם הארגוני
המודל מאפשר לזהות את הייחודיות של כל אחד ולמצוא את הדרכים הנכונות רק לו, להוביל אחרים, ליזום, לקבל החלטות, לצאת ממשבר, ולהתמודד עם רפרטואר רחב של אתגרים ניהוליים. הוא מאפשר קיצור דרך משמעותי בהבנת האדם ויוצר שפה משותפת בין היועץ לבין הנועץ. בהתאם לתוצאות האבחון מתאפשרת בנייה והטמעה של תכנית פעולה המתאימה לצרכים והמטרות של האדם בהתייחס לתפקיד והמשימה.

תכנים נלמדים
הדרך הטובה ביותר ללמוד את שפת ה MBTI היא דרך למידה עצמית מתוך התנסות והתבוננות בדפוסי ההתנהגות שלך עצמך, כמו גם חקירה וגילוי דפוסי ההתנהגות של האחר במקביל. הלמידה בקבוצה מאפשרת לחוות את השונות בין המשתתפים בחדר, ובכך מעצימה מאוד ומסייעת בהבנת התיאוריה.

התכנים כוללים: מהות המודל, ארבעת דפוסי ההתנהגות, הבנת הרבדים העמוקים של המודל (8 פונקציות מנטליות), התפתחות לאורך החיים, התנהלות במצבי משבר, השפעה תרבותית, איך בנוי האבחון, סטטיסטיקה בעולם, סקירת מגוון הדוחות שניתן להפיק מהאבחון, ניתוח אישי (step1 + step2), וניתוח מפת צוות. כלים פרקטיים ויישומיים לשימוש בכלי בעולם הייעוץ הארגוני.

התכנית מאוד אינטראקטיבית ומייצרת הרבה הזדמנויות ותרגילים במגוון רב של מצבים: בצוות, מול קבוצה, ובליווי אישי.

מנחה:
יואב לוי

· MA בייעוץ ארגוני, אוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק, 1997.

· מייסד ומנכ"ל המרכז הישראלי ל MBTI, סניף רשמי של האיגוד העולמי של מיירס-בריגס.  מוסמך MBTI משנת 1999 כחלק משיטת העבודה בצוותי הייעוץ בבנק מריל לינץ'.

· מנכ"ל חברת ייעוץ LevyConsulting המתמחה בליווי חברות בתהליכי צמיחה ושינוי ארוכי טווח.  

מתכונת:

ההכשרה כוללת 5 מפגשים המתקיימים בימי שלישי, במועדון הגדול בממד"ה, בין השעות
09:00-15:00 בתאריכים: 03/12/19, 17/12/19, 31/12/19, 14/01/20, 28/01/20,
 04/02/20- מפגש השלמה

שנתי

תיאוריות קלאסיות ופוסט מודרניסטיות בהתפתחות תעסוקתית וייעוץ קריירה

פרופסור הדסה ליטמן-עובדיה

ניהול אקדמי, פיתוח ובניית הקורס: פרופסור הדסה ליטמן-עובדיה, אוניברסיטת אריאל

היקף: הקורס יכלול 60 שעות אקדמיות, אשר יועברו ב 11- מפגשים דו-שבועיים בני 4 שעות כל אחד.

מטרות הקורס:

בחלק הראשון תיערך היכרות עם הפסיכולוגיה התעסוקתית, תוך חשיפה לתיאוריות קלאסיות בהתפתחות זהות תעסוקתית ובחירה תעסוקתית, והבנת השלכותיהן על תהליכי ייעוץ וטיפול תעסוקתיים. יילמדו התייחסויות פסיכו דינאמיות להתפתחות ובחירה תעסוקתית. כל תיאוריה תיבחן כמסגרת ממנה נגזרות שאלות ומטרות באבחון, בייעוץ ובמחקר, ותומחש באמצעות תיאור מקרה.

לאור השינויים הרבים המתרחשים תכופות בעולם העבודה, בחברה ובכלכלה, תיאורטיקנים כיום מטילים ספק ברלבנטיות של הגישות הקלאסיות. הם מציעים תיאוריות מעודכנות או חדשות בכדי להסביר מסלולי קריירה/עבודה עכשוויים, וכן שיטות יעוץ מותאמות. ולכן, בחלק השני של הקורס, יילמדו גישות להתפתחות ולייעוץ קריירה במאה ה- 21.

קהל היעד: פסיכולוגים מומחים בענף 2 (מיון והערכה) הנמצאים בתהליך התמחות בענף 1 (יעוץ תעסוקתי) ולוקחים חלק בפרוייקט היעוץ התעסוקתי בצה"ל.

שיטת הוראה: הקורס משלב בין טכניקות הוראה שונות, וביניהן הרצאות, דיונים, התנסויות וניתוחי מקרים. המשתתפים מוזמנים ומצופים לקחת חלק פעיל בשיעורים באמצעות שאלות, הערות/הארות,ורפלקציה.

.

שנתי

גישור

רמה אקשטיין

תפיסת העולם העומדת בבסיס ה- ADR (ALTERNATIVE DISPUTE RESOLUTION) מושתת על ההנחה כי קונפליקטים ומחלוקות הינם חלק מעולמנו האישי והמקצועי והם מהווים אינטראקציה שגם אם היא נתפסת כשלילית, הרי היא מהווה הזדמנות ללמידה, לחיזוק מערכת היחסים, לשינוי ולצמיחה.

הכלים המקצועיים העובדים לרשות המיישמים את התפיסה:

  • מאפשרים חסכון בזמן, באנרגיה ובמשאבים נוספים בעת יישוב המחלוקות ובניית ההסכמות.

  • מסייעים לנוגעים במחלוקות לייצר פתרונות מוסכמים, אליהם יהיו מחויבים בהמשך הדרך.

  • מדגישים את ההקשבה המייצרת ערך חדש ואת היצירתיות בפתרון הבעיה.

  • מאפשרים ניתוח וטיפול עניינים בסוגיה, ללא הזנחה של האלמנטים הבין אישיים ורגשיים.

  • מסייעים בניהול שיחות קשות, כעסים וכו', באופן מקצועי ואפקטיבי.

כמי שמובילים את האסטרטגיה, הטיפול והפיתוח של ההון האנושי בצבא, נדרשים קציני מד"ה למיומנויות מתקדמות של ניהול קונפליקטים בתוך היחידה ומחוצה לה. הקורס המוצע יקנה כלי עבודה ישימים ומקצועיים ליישוב סכסוכים ועיצוב תרבות ארגונית שיתופית וכן מיומנויות ייעוץ וחניכה למפקדים בנושאים של ניהול קונפליקטים וגישור.

מנחה:

רמה אקשטיין- בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מאוניברסיטת תל אביב. בעלת רקע עשיר בניהול פרויקטים, ניתוח מערכות והדרכה בתחום המחשבים. חברת צוות בקבוצת גבים מאז שנת 2008, מגשרת ומנחה קורסים להסמכה וכן הכשרות רבות ומסוגים שונים בארגונים ציבוריים ועסקיים, בכלל זה פיתוח מנהלים, משא ומתן, גישור ניהולי, ניהול ממשקים ועוד.

מתכונת:

הקורס כולל 8 מפגשים אשר יתקיימו במועדון הגדול בממד"ה, בין השעות 9:00-15:30.

בתאריכים: 3/3/20, 17/3/20, 31/3/20, 21/4/20, 5/5/20, 19/5/20, 2/6/20, 16/6/20, 30/6/20- מפגש השלמה.

תעודה : מסיימי הקורס  שיעמדו בהצלחה בתנאים ויקיימו את מטלות הקורס יקבלו תעודה "בוגר קורס גישור" מטעם גבים המוכר ע"י משרד המשפטים.
 

שנתי

אסטרטגיה בראי כלכלה ארגונית

רון גור

בעשורים האחרונים עולה קרנה של הכלכלה ההתנהגותית, תחום שנמצא בתפר שבין כלכלה ופסיכולוגיה ואשר מראה באמצעים אמפיריים את מגבלות הניבוי של הכלכלה המסורתית. הכלכלה ההתנהגותית מדגישה את היתרון שבהבנה עמוקה של המנגנונים ודפוסי החשיבה העובדים בבסיס ההתנהגות האנושית ואת ההשלכות של המחקר ההתנהגותי על קביעת המדיניות ועיצוב תהליכים וקבלת החלטות.
ההנחה כי ההתנהגות האנושית אינה תמיד מונחית על ידי חשיבה הגיונית ורציונאלית וכי מאפיינים קונטקסטואליים משפיעים על קבלת ההחלטות ומכוונים בני אדם להתנהג באופן מסוים. הכלכלה ההתנהגותית היא תחום מולטי דיסציפלינארי המשלב כלכלה, פסיכולוגיה, עיצוב, ממשקי משתמש ועוד, החוקר את היעדר הרציונאליות בתהליך קבלת ההחלטות האנושיות. הוא עוסק בשאלות כגון: מדוע אנשים מעשנים סיגריות וניזונים ממזון מהיר למרות הנזק הידוע לבריאות? מדוע צרכנים מבזבזים אנרגיה למרות ההשלכות הכספיות והסביבתיות? מדוע קיימת נטייה לדחות טיפולים רפואיים חיוניים? מדוע אנשים מבצעים טעויות פיננסיות פשוטות? וכן הלאה.
על פי הכלכלה ההתנהגותית היעדר הרציונאליות בתהליכי קבלת החלטות הינה תכונה אנושית בסיסית וכל מערכת אנשים בה מקבלים החלטות מושפעת ממנו. הבנת הרציונאליות, או היעדרה, בקונטקסט התפקודי יכולה להוביל לביצוע שינויים באותו קונטקסט תפקודי על ידי השפעה מושכלת ומתוכננת על הגורמים ההתנהגותיים המעורבים בקבלת החלטות.

תכנים:

  • תהליכי קבלת החלטות סקירה של גישות ושיטות- מקורות החשיבה של הכלכלה ההתנהגותית.

  • רציונאליות מוגבלת מגבלות הרציונאליות

  • הטיות ואי רציונאליות בהתנהגות אנושית והבנת ההשפעה של התפקוד

  • יסודות בקבלת החלטות לא רציונאליות

  • כלים חדשניים למיפוי התנהגויות ה"לקוח"

  • מודל ה- Nudge להובלת תהליכי שינוי מערכתיים עם כלים של כלכלה התנהגותית

  • לימוד מתודולוגיית EAST לניהול תהליכים וניסויים בכלכלה התנהגותית

 

 

קהל היעד:

יועצים בכירים בעלי ראייה וניסיון בהובלת תהליכי שינוי מערכתיים ושותפות בעיצוב מדיניות מערכתית.

מתכונת:

ההכשרה תימשך 5 ימים הכוללים למידה פרונטאלית, תהליכים סדנאיים ולמידה ממקרי אירוע. הקורס נשען על המעורבות של הלומדים בבחינת יכולות של הכלים ומתודולוגיות הנלמדות להתמודדות עם אתגרים בסביבה הצבאית.

בתאריכים : 13.05.20, 27.05.20, 10.06.20, 24.06.20, 01.07.20, 08.07.20- מפגש השלמה

מנחה:
רון גור- יועץ בהובלת תהליכים מערכתיים בעל רקע של תעשייה וניהול, חקר ביצועים ומערכות מידע. בוגר תואר שני במנהל עסקים. מלווה תהליכים אסטרטגים במערכת הביטחון, משרדי ממשלה ותאגידים בינלאומיים.

במהלך הקורס ניפגש ונלמד עם חוקרים באקדמיה ומובילי פרויקטים מעשיים בתחום הכלכלה ההתנהגותית בארץ ובעולם.

שנתי

©2018 by Mamda College. Proudly created with Wix.com

bottom of page