top of page

שנה ב' מחקר

מיומנויות המחקר

רס"ן ישי המנחם

הקורס נועד להקנות לחוקרים במערך המחקר כלים ומיומנויות בפרקטיקות המחקר בצה"ל, להרחיב ולהעמיק במתודולוגיות מחקר כמותי ואיכותני ובכך לתרום ולפיתוחם במערך המחקר .

ההכשרה תכלול מספר סדנאות מקצועיות:

- סדנת מחקר איכותני

- סדנת סיקור למתקדמים

- סדנת מבוא ל R/Python

-סדנת מערכת לPower  BI 

-סדנת הצגת ממצאים ותובנות

 

מנחה: רס"ן ישי המנחם , רמ"ד מתודולוגיות מתקדמות במכון המחקר.

מתכונת:

ההכשרה תכלול 4 מפגשים דו יומיים בין החודשים ינואר עד אפריל (תאריכים מדויקים ימסרו בהמשך)

קבוצת למידה למחקר

שרית טובי

משתתפי הקבוצה הינם חוקרים בשנים א'-ג'.

מטרת הקבוצה הינה לסייע בגיבוש תפיסת תפקיד וזהות מקצועית של אנשי המחקר במערך מד"ה בצה"ל .

הקבוצה תעסוק בסוציאליזציה למקצוע, למערך מד"ה ולצה"ל, יצירת קהילה מקצועית, חיזוק תפיסת המסוגלות כחוקר ובהתמודדות עם דילמות ואתגרים של פיתוח ידע, תהליכי השפעה בארגון, התמקמות מול שחקנים שונים בארגון, תפיסות שונות של ידע ופעולה ועוד.

מנחה: אע"צ שרית טובי . חוקרת מנוסה במערך המחקר של ממד"ה וכיום ר' צוות בביסל"מ.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 9:00-12:15, בביסל"ם.

סמסטר ב'

בוקר

פסיכולוגיה צבאית

סא"ל במיל' הדס ייגר

ההנחה בבסיס ההכשרה היא כי בנקודת המפגש בין הארגון הצבאי (על תרבותו, מאפייניו והתהליכים בו) ובין עולמות התוכן של מדעי ההתנהגות, מתקיימת הפסיכולוגיה הצבאית כתחום דעת ייחודי.
נקודת מפגש זו מהווה לקציני מד"ה כר פורה לחקירה מקצועית ולהתפתחות של ידע מתוך האינטגרציה שבין תיאוריה למעשה. בתורו, מהווה גוף הידע של הפסיכולוגיה הצבאית בסיס לפרקטיקות השפעה מגוונות בתהליכי בניין הכוח והפעלתו.
ההכשרה תקנה מושגי יסוד בתחום (מוראל, מוטיבציה, לכידות ועוד), וכן תבחן היבטים שונים של העשייה הצבאית מנקודת המבט המד"הית. זאת, תוך הסתמכות על גוף הידע הנרחב המתפתח בממד"ה בשני העשורים האחרונים.
ההכשרה תתבסס על הרצאות מומחים ותדרוש מעורבות של המשתתפים.

מנחות:

סא"ל במיל' הדס ייגר-זלינגר, מומחית בייעוץ ופיתוח ארגוני מערכתי; בתפקידה האחרון בצה"ל שימשה כרע"ן פיתוח ארגוני, ממד"ה.
רס"ן עינת טאובר-בורוכוב,  רמ"ד פיתוח מנהיגות ומפקדים, אט"ל.
רס"ן יפעת ברקו, רמ"ד פיתוח מפקדים והערכה, אגף התקשוב וההגנה בסב"ר.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם.

רס"ן עינת טאובר בורכוב

רס"ן יפעת ברקו

סמסטר ב'

צהריים

דיגיטל בקצה המבצעי

רס"ן לירז ספיר

אחד הווקטורים המרכזיים אשר ילווו אותנו בשנים הבאות הינו הצורך בטרנספורמציה דיגיטלית: מעבר לשימוש בפתרונות דיגיטליים מתקדמים בצה"ל- במטרה לשפר את האפקטיביות המבצעית במגוון הקשרים, מתוך הבנה כי עליונות דיגיטלית מהווה גורם מכריע במרחבי הלחימה השונים.

השנים הקרובות בצה"ל יתאפיינו במעבר מביסוס הבנת הצורך והפוטנציאל הגלום בטרנספורמציה דיגיטלית (והתנסויות ראשוניות), אל האצת המימוש בפועל- גיבוש שפות ותפיסות דיגיטליות; כמו גם תרגומן למבנים, פרקטיקות ותהליכים בגופים השונים.

הקורס יעסוק במפגש של הארגון הצבאי עם תהליכים דיגיטליים באזורים שונים. נדון בהשתנות הנדרשת על מנת לקדם את הטרנספורמציה הדיגיטלית בצה"ל ונבחן את המשמעויות המד"היות של הדיגיטל, כמו גם את תפקידם של קציני מדעי ההתנהגות בהטמעת השינוי וזיהוי המרכיבים הארגוניים בתהליך.

הקורס מיועד לקציני מדעי ההתנהגות אשר רוצים להרחיב את הבנתם לגבי המפגש של צה"ל עם הדיגיטל, ולהכיר את המאמצים השונים לפרש את הפוטנציאל להכרעה בלחימה במטרה לעבור טרנספורמציה דיגיטלית בארגון.

  

מנחות:

לירז ספיר, יועצת אוגדת עזה. סוציולוגית ארגונית ודוקטורנטית בתחום יחסים בינלאומיים והגנה בסייבר. בתפקידה האחרון שירתה כרמ"ד מחקר וטכנולוגיה מבצעית בממד"ה.

מאיה מקאי אסף, רת"ח פא"ר מד"ה אמ"ן. פסיכולוגית ארגונית, בוגרת מספר תפקידים ב"יחידות קצה" ובתפקידה האחרון יועצת ארגונית בעולמות הדיגיטל באמ"ן.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם. 

רס"ן מאיה מקאי אסף

סמסטר ב'

צהריים

המשא"ן בצה"ל

רס"ן לירז טאוב

 מערך מדעי ההתנהגות מהווה ביום יום גורם משמעותי בתהליכי ניהול המשא"ן בארגון הצבאי. מבניית והפעלת תהליכי המיון וההערכה הצבאיים, ומהווה שחקן בהגדרת תמונת המצב והכוונה של התהליכים מהרמה האסטרטגית ועד הטקטית. השנים האחרונות מזמנות אתגרים משמעותיים לניהול כוח האדם הצבאי בהיבטים ומכיוונים שונים.
בין היתר ניתן למנות בין אלו מגמות רחבות בציבור ובתפיסותיו- שחיקת הדימוי של הצבא והשירות הצבאי, שינוי בסדרי העדיפויות ומעבר תשומת לב אל הפרט וצרכיו- מבחינה אישית (משפחה, פנאי, רצון למיצוי עצמי) ותעסוקתית (צורך בצבירת ניסיון, עניין והתפתחות).
אלו מלווים גם בתהליכים ארגוניים נרחבים המשנים את שירות הקבע והיבטים בסיסיים בו שהיו חלק מהחוזה התפיסתי הקבוע בינו לבין המשרתים (בקבע מסלול השירות 2016 ובחובה קיצור השירות והרחבת הדיפרנציאציה בין תפקידים ומסלולים).

   

שינויים אלו מייצרים צורך בעדכון והרחבת תפיסת הטיפול בכ"א, היכרות עם הקיים וייצור מענים מותאמים נוספים מהרמה הטקטית ועד האסטרטגית.
בקורס נציע הסתכלות מעמיקה על השינויים והמגמות המשא"ניות בתקופה הנוכחית בצה"ל ומקורותיהם. נכיר את כלי מד"ה הקיימים והאופן בו ניתן לעשות בהם שימוש וחיבור מיטבי למול הנדרש בימים אלו. לצד אלו נכיר שיטות חדשות ועדכניות לטיפול בכ"א הקיימות כיום בתוך הארגון הצבאי ומחוצה לו.

מנחות:

רס"ן לירז טאוב, רמ"ד פא"ר פקע"ר.

רס"ן ענת וולדמן, רמ"ד  ענף מחקר ממד"ה.

מתכונת:

ההכשרה כוללת 8 מפגשים, המתקיימים בימי חמישי אחת לשבועיים בסמסטר ב', בין השעות 13:15-16:30, בביסל"ם. 

רס"ן ענת וולדמן

סמסטר ב'

צהריים

©2018 by Mamda College. Proudly created with Wix.com

bottom of page